Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Novi Sad
16.12.2019.
12:18 > 12:29
Analiza sistema upravljanja industrijskim otpadom u Srbiji pokazala je da oko 80 odsto proizvedenog otpada ostaje na lokaciji proizvođača, da godinama nisu doneti planovi za upravljanje otpadom, kao i da ne postoji postrojenje za tretman, što predstavlja rizik po životnu sredinu i zdravlje ljudi.
  • Ekolog

    16.12.2019 16:27
    Hmmm...
    Veoma me interesuje gde su zavrsili lekovi koje je Apoteka Novi Sad preuzimala od građana? Sada sve to zavrsava u Dunavu jer ni jedna apoteka ne preuzima lekove sa istrklim rokom. I onda da jedemo ribu iz Dunava...Veoma brzo i lako se zatviri lanac ishrane, a da toga nismo ni svesni. Ne secam se kada sam cula da neki mediji edukuju gradjane o znacaju ocuvanja zivotne sredine.
  • Septic

    16.12.2019 16:12
    Postoji li nesto u ovom otpadu a da je zakonito ??
  • DetošKomša

    16.12.2019 14:03
    Imam komšiju koji je pohranjivao otrovni otpad u industrijskoj zoni, pisali i mediji o njemu, a bio je hapšen pa sad šeta slobodno.
    Tako da svi koji to rade imaju zeleno svetlo da mogu da nas truju. Živeli.
  • horor Sprdija

    16.12.2019 13:58
    Vojvodina je odavno zagadjena u ovoj nedodjiji .
  • RVosha

    16.12.2019 13:51
    Smrdija
    Ne razumem .
    Pa zar nije NATO glavni krivac zagadjenja ?
  • Marko

    16.12.2019 13:51
    Članak je o industrijkom otpadu, a evo kako stoje stvari sa otpadom fizičkih lica (moj primer):

    1. Kupujem NIS motorno ulje, svake godine kupim 4l i skoro toliko otpadnog izvadim iz sistema. Pre pet godina sam se u pisanoj formi obratio NIS-u sa pitanjem da li preuzimaju otpadno motorno ulje (u Hrvatskoj, INA na pumpama ima burad za prikupljanje pa sam išao po toj logici); sem auto-riplaja ("primili smo vaš mejl i odgovorićemo u najkraćem roku", odgovor nikada nisam dobio.

    2. Sličan je slučaj i sa antifrizom, koga takođe kupujem od NIS-a a koji je još nezgodniji za skladištenje i štetniji po životnu sredinu.

    3. Pošto na kamionima Čistoće postoji nalepnica "sortirajte ambalažni optad", plastične boce ostavljam pored kontejnera jer u Novom Sadu više ne postoje kontejneri za sortirnje plastike, papira, stakla... Pre godinu dana me je radnik čistoće (koji svoj posao obavlja iz kamiona na kome stoji nalepnica da recikliramo otpad) opomenuo da ne ostaljvam plastične boce pored kontejnera jer to oni moraju da pokupe.

    4. iskorišćene baterije nosim u Lidl; Metro je imao nekada kontejner za to, sada na žalost ne.

    5. Novine i staklo, na žalost, idu direktno u kontejner.

    Sve u svemu - tužna slika, i velika šteta za građane i privredu i prirodu. Po meni, ovo je sramota grada - toliki resursi se nose na otpad i tamo stoje praktično zauvek (plastika) ili proparaju bez da se iskoriste (papir, staklo).
  • Tunel Jeftinoće

    16.12.2019 13:31
    Biće sve uredu jer će svi plaćati 1200 din godišnje.
    Niste građani već ovce većinu vremena, sad ste i zagađivači.
  • Nezavisna Vojvodina

    16.12.2019 13:05
    Ta kaki brate sve je to od NATO boNbardovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna